De mening van LinkedGolf: Beginnen met Golf

Beginnen met Golf

Makkelijk

Eigenlijk is dat het makkelijkste wat er is. Beginnen met golf. Ik bedoel, je kruipt het internet even op, je zoekt op google naar beginnen met golf en de mogelijkheden vliegen je om de oren. En wat nog het meest verassende is: het kost bijna niets en iedereen kan deze sport in 2 dagen leren.

Misleidend?

Velen in de golfwereld vinden het misleidend dat nieuwe golfers verteld wordt dat ze in 2 dagen kunnen leren golfen. Dat heeft veel te maken met wat men verstaat onder “leren golfen”.

De aanbieders van cursussen verstaan daaronder het beheersen van de golfsport zoals vereist door de NGF. Veel golfers hebben daar een heel ander beeld van en daar vloeit dan een neerkijken uit voort op golfers die via een dergelijke spoedcursus hun GVB/Handicap 54 behaald hebben. Dat is dan niet terecht – en het is vooral jammer want deze nieuwe golfers ervaren dit als ze ergens gaan golfen.

Niet leuk

En dus vinden veel nieuwe golfers er niet meer zoveel aan. Zij hebben hun best gedaan, keurig conform de eisen van de NGF geslaagd en zijn dan toch niet welkom. Het zou een goede reden kunnen zijn waarom 50.000 golfers overwegen te stoppen.

Wat ook niet leuk is voor de nieuwe golfers is dat er de cursussen veel goedkoper aangeboden worden dan ze uiteindelijk zijn. Als je denkt dat je voor 30 euro een weekeinde gaat golfen, en je betaalt uiteindelijk 175 euro dan is dat niet een goed gevoel.

Niet goed voor de golfsport

Als golfers moeten we onze vrienden en kennissen actiever informeren over de ins en outs als ze willen beginnen met golf. Neem rustig een cursus – maar controleer wat het echt kost. En trek je niets aan van golfers die een zelf bedachte standaard hebben die niets met een GVB/Handicap 54 te maken heeft. Deel die ervaringen met ons op LinkedGolf – dan weet je dat je zeker niet alleen staat!

Deel dit bericht!
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share