De mening van LinkedGolf: Golf leuk maken?

Tsja. Golf leuk maken. Waarom? Voetbal en Tennis hoef je toch ook niet “leuk” te maken? We gaan er hierbij vanuit dat leuk maken betekent dat mensen golf niet leuk vinden en na het “leuk maken” wel. En dan zeggen wij: ga lekker iets anders doen.

Golf is wat het is. En dat is waarom miljoenen mensen deze sport met zoveel passie beoefenen. Al decennia lang. Je kan 9 of 18 holes spelen en kiezen uit een scala van spelvormen.
Greg Norman denkt het licht gezien te hebben met rondes van 6 holes. Onzin. Wie gaat er voor een 6 holes wedstrijd zijn of haar bed uit komen? Wij niet. En het lost het probleem niet op. Namelijk dat van de onnodig langzaam spelende golfers.

Onnodig langzaam spelen heeft te maken met een compleet verkeerde benadering van de sport. Als je gezellig een rondje speelt, dan ga je niet 5 minuten met zijn allen naar elke bal zoeken. En dan begin je niet pas na te denken over je volgende slag als iedereen al geslagen heeft. Op dit gebied kan veel gewonnen worden qua tijd. Ready Golf geeft hier een goede aanzet toe.

Maar ook de baan speelt een belangrijke rol. Te veel banen vinden het op de een of andere manier geweldig om een onnodig moeilijke kampioensbaan te zijn. Met smalle fairways, onmogelijk dikke rough en extra veel hazards zoals bunkers en waterpartijen. Daarbij helemaal voorbijgaand aan het feit dat 95% van de Nederlandse golfer handicap 36 of hoger heeft. En dus gemiddelde 10-15 ballen kwijtraakt op die “kampioensbaan”. Wat moet daar de lol van zijn? Ziet u die golfers terugkeren voor nog een ronde van 6 uur (door al het zoeken) en 10-15 verloren ballen?

En dan is er dus dat scala aan spelvormen waar je uit kan kiezen: Eclectic, Stableford of Matchplay als je wat sneller wilt spelen, en strokeplay als je geen haast hebt. Maar dan moet je wel het spel spelen zoals het hoort. En dus niet alles uitholen bij stableford, maar oprapen als je geen punten meer kan maken op een hole. Of bij eclectic oprapen als je de holescore niet meer kan verbeteren. Als je hole verloren is bij matchplay – oppakken en doorlopen naar de volgende hole. En echt, u hoeft niet elke ronde qualifying te lopen. Helemaal niet belangrijk.

Wat vindt u? Heeft u nog ervaringen en/of inzichten die u met de golfers van Nederland wilt delen?

Deel dit bericht!
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share