Hulde aan (al) de kampioenen! door golfpro Martine Martens

Er wordt overal in het land gestreden voor de club! De NGF competitie zorgt ieder jaar voor leuke, spannende en sportieve golfbeleving. Alle teams strijden op hun eigen niveau om kampioen te worden. Er zijn competities op verschillende weekdagen, in verschillende klassen en in verschillende formats. 

In iedere klasse is er een kampioensteam en in de hoogste klassen van iedere competitie is er een team wat zich landskampioen mag noemen. 

In 2019 zijn er maar liefst 15 teams die zich straks landskampioen mogen noemen! Bij voorbaat feliciteer ik deze teams allemaal! De landskampioen heren senioren 18-holes is voor mij net zo waardevol als de landskampioen dames 36-holes. Ze strijden allemaal op hun niveau om de beste te zijn. 

Zo feliciteerde ik eens een team (27-holes zondag) op sociale media met het behalen van het landskampioenschap. Meteen kwam er een heleboel commentaar: zij zijn geen landskampioen hoor, dat is alleen het winnende team in de zondag hoofdklasse 36-holes! Sorry, maar volgens mij is dat ook niet het hoogst haalbare. Er zijn binnen Europa en dan ook daarbuiten echt nog hoger haalbare golfdoelen. Waar gaat het over? Wanneer je met jouw team in Nederland landskampioen bent, dan heb je dat verdiend! Dat is een mooie prestatie! 

Sport gaat niet alleen om de winnaar op het allerhoogste niveau. Gelukkig maar! Dan hadden we op de golfbanen in Nederland weinig te vieren. Golfers hebben er toch al een handje van om zichzelf erg serieus te nemen. Maar daarover de volgende keer meer!

Deel dit bericht!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •