Online instructie wildernis. Ziet u door de bomen het bos nog?

door PGA golfprofessional: Martine Martens

Google eens ‘golf slice’ en u ziet 1001 manieren om van de gewraakte balvlucht ‘slice’ af te komen. Er zijn filmpjes, foto’s en hulpmiddelen beschikbaar vanuit alle hoeken van de wereld. Bekende en minder bekende instructeurs die u willen helpen, meestal voor weinig.
Een paar van mijn leerlingen vindt het erg leuk om met deze instructies aan de slag te gaan. Ze zoeken van alles op en brengen het mee naar de driving range. Samen gaan we dan bekijken wat er gebeurt en wat het verhaal is in de instructie. Samen komen we dan wel eens leuke en handige dingen tegen, maar meestal hebben we vooral een heleboel plezier met de filmpjes. Hoe knullig ze zijn gemaakt, wat een onzin er wordt verteld. Vaak zie je alleen iemand in beeld staan die praat. Ik denk dan meteen: doe het eerst eens even voor: we leren meer van het plaatje dan van het praatje.
Nou kan ik me heel goed voorstellen dat je wanneer je al jaren gebukt gaat onder de verschrikking van het slicen dat je op internet gaat zoeken naar oplossingen. Dat doen we immers met alles. Ik google ook wel eens bij een ditje of datje en meestal heb ik achteraf spijt dat ik via deze weg oplossingen heb proberen te vinden omdat er veel teveel op me af komt.
Wat dan wel? Dat is natuurlijk een inkoppertje: ga naar een PGA Professional! Vervolgens is het handig om aan hem of haar eens te vragen om uitleg. Wat gebeurt er eigenlijk met een bal die sliced? Waarom buigt de bal naar rechts? Is het wel een slice? Een goede pro kan het je allemaal uitleggen. Zodra je begrijpt hoe het zit is het makkelijker om online het kaf van het koren te scheiden.
Mocht u meer hook ballen van de tee slaan die links het bos in gaan, geen nood: ook daarover zijn lekker veel zinnige en onzinnige zaken online beschikbaar!

De reden dat ik even in deze column voor koos om de slice als voorbeeld te nemen is omdat deze balvlucht de vervelendste van allen is: de bal gaat niet zo ver en verdwijnt veel in de problemen. De golfbaan architecten zijn goed op de hoogte van deze veel geslagen afwijking, zij zorgden voor bossen, water, bomen en andere ellende aan de rechterkant van de fairway, op de juiste afstand van de tee.
Dus zoek voor hulp op de juiste plek!

Deel dit bericht!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •