De onderschatte waarde van Golfles (2)

Op een aantal social media plekken hebben wij gezien dat er gereageerd is op ons artikel over de onderschatte waarde van golfles. Leuk!

We moedigen iedereen graag aan om zijn of haar mening op ons platform te delen. De reacties die we zagen kwamen van professionals die zich met de in het artikel genoemde 1- en 2- daagse cursussen bezighielden. Men stoorde zich aan de opmerking in dat artikel dat golf moeilijk is, veel tijd kost en niet goedkoop is. Dat dat geen promotie van golf zou zijn en dat wij als LinkedGolf daar nou juist voor bedoeld waren. Om golf te promoten.

Golf: Duur, veel tijd en moeilijk?

Vraag het gerust aan iedere golfer om je heen: golf is moeilijk. Zelfs de toppers van onze sport zullen dat bevestigen. Eigenlijk leer je het nooit echt. Maar dat is juist voor velen de aantrekkingskracht van golf.

Jack Nicklaus daarover:  “I think I fail a bit less than everyone else.”

Kost golf veel tijd? Ga maar een rondje golf spelen. Je bent er minimaal een middag mee kwijt. En dan heb je nog niet geoefend.

Is het duur? Het is zeker duurder dan de meeste sporten in Nederland.

Dus ja, dat klopt allemaal. Maar men zei er in het artikel nog iets achteraan:

“Maar je kan er wel enorm lang, enorm veel plezier aan beleven met iedere andere golfer, ongeacht het verschil in spelniveau”

En even verder:

“…professionals die hun klanten kunnen uitleggen en overtuigen waarom ze juist in de begintijd de rust moeten nemen om golf, de omgeving waarin het gespeeld wordt en de mogelijkheden die het biedt, te ontdekken. … Om te ontdekken wat hun het meeste plezier brengt in golf – en dat is de basis voor een hobby die je een levenslang enthousiast zult beoefenen.”

Dát was de essentie van het betoog. Dat plezier dat je moet vinden bij de golfsport. Want dat plezier maakt dat je de investering, de tijd en de inspanning er graag voor over hebt.

Niemand zal ooit vrijwillig tijd besteden aan iets waar men geen plezier aan beleeft.

LinkedGolf: Voor promotie van Golfsport?

LinkedGolf is van, voor en door golfers. Het énige onafhankelijke en kritische platform dat Nederland kent. Dat onderwerpen aansnijdt die anderen niet aandurven. Waar geen taboes zijn. Behalve dat we geen discussies op de man, maar alleen over de inhoud willen.

Soms is dat een promotie van golf – en soms is het dat juist niet.

In het artikel heeft men zich duidelijk afgezet, niet alleen tegen producten als 1- en 2-daagse cursussen om een handicap te behalen, maar ook tegen de misleidende informatie waarmee deelnemers vaak geconfronteerd worden.

En als het nou echt zo makkelijk is om iemand golf te leren met één uur les; waarom is die cursus er dan niet? Haal je handicap 54 in één uur? Is dat niet gewoon omdat niemand gelooft dat je golf kan leren met één uur les?

Wij begrijpen dat deelnemers aan die cursussen veel plezier kunnen beleven. En natuurlijk ook wat van golf leren. Maar dat is niet hetzelfde als technisch, tactisch en theoretisch het niveau van handicap 54 bereiken. Een plezier zijn voor anderen op en rond de golfbaan. Daar komen deze deelnemers pas later achter als ze de frustraties ervaren van ervaren golfers over hun verkeerde gedrag in de baan.

Nee, dat keuren we natuurlijk niet goed. Helemaal niet zelfs. Maar we begrijpen de frustratie wel.

Denk maar aan die automobilist die met 80 links blijft rijden waar je 120 mag… en je dan ook nog verhindert om hem of haar in te halen.

Plezier hebben die nieuwe golfers er niet meer in na een dergelijke ervaring.

En zo komen we dan weer bij die 12.000 golfers die weggaan en zeker geen ambassadeur voor onze mooie sport meer zijn. En dan hebben we het nog niet eens over die ervaren golfers die ook steeds minder gaan spelen hierdoor.

LinkedGolf is er voor de eerlijke promotie van de golfsport.

Dat sommige partijen daar niet blij mee zullen zijn is duidelijk. Dat ze zelf geen weerwoord hebben ook. Anders zou men gewoon reageren op het artikel. En aangeven waarom men het al dan niet eens is met een artikel. We nodigen deze partijen nogmaals van harte uit dat hier alsnog te doen.

In dat kader danken we Leo van Bennekom voor zijn bijdrage bij het originele artikel.

Interessant is de link die je legt tussen opleiding en aanbod, Leo.

Je gaat je afvragen waar een professional nou op beoordeeld zou moeten worden? Op de produkten die hij of zij aanbiedt of op de opleidingen die hij of zij gevolgd heeft? Of misschien een combinatie daarvan?

Deel dit bericht!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •