Corona, door PGA Professional Martine Martens

Dit zagen we niet aankomen.

 

Mijn oma vertelde me jaren geleden dat ze als jong meisje de Spaanse griep had meegemaakt. Het was een nare tijd, er gingen veel mensen dood. Een indrukwekkend verhaal vond ik het. Iedere 100 jaar is er een uitbraak van een dergelijk vreselijk virus, waarom waren er geen actieplannen?
Op de golfbaan zijn de meningen verdeeld over hoe we hiermee om moeten gaan. Na de verplichte lockdown zijn we aan de slag gegaan om veilige looproutes te maken en hebben we regels opgesteld om weer te mogen golfen op een verantwoorde manier. Na twee maanden thuis zitten was het fijn om weer les te mogen geven. Al snel hoorden we dat er controles zouden worden uitgevoerd. We hebben ons best gedaan om afstand te houden en we wasten onze handen stuk.
Op de driving range voelde ik me regelmatig net een politieagent: ‘nee, niet daardoor lopen, even omlopen alsjeblieft’. Zodra een leerling te dichtbij me kwam staan, deinsde ik achteruit. ‘Ow ja, we moeten zo nodig afstand houden’. Of: ‘ach, wat een flauwekul. We krijgen het toch wel. Moeten wij het braafste kindje van de klas spelen?’ Ja! Dat moet! De kans was aanwezig dat we een controle kregen. Als het dan niet in orde is moeten we onze deuren weer sluiten! Dus nee, je mag niet zeggen dat jij er niet aan mee doet! Blijf dan lekker thuis. Kom je op de range, houd je dan aan de afspraken. Hoe moeilijk is dat nou? Doe het dan voor ons.
Op dinsdagmiddag heb ik een groep van 8 mensen die de respectabele leeftijd van 80 ruim overschreden zijn. Wat een fantastisch leuke groep mensen om mee te werken. Iedereen heeft zijn of haar kleine of grote beperkingen. De dankbaarheid is groot wanneer we samen goede oplossingen vinden om beter te kunnen golfen. Ik moet er toch niet aan denken dat er een virus via mij aankomt bij één van deze leerlingen!
Houd gewoon ff vol: houd afstand, was je handen stuk en nies in je elleboog!
Dat doe je niet voor jezelf, dat doe je voor elkaar!
Martine Martens
PGA Professional
Golf Academie Anderstein
Deel dit bericht!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •