Handicap 54 in een dag – kan dat?

Nee, dat kan niet.

Maar het gebeurt wel. En het werd zelfs goed gepraat door golf.nl.

Een ervaren golfende journalist volgde – heel spannend – een dagcursus undercover. En leert linkshandig golfen.

De conclusie van het verhaal is dat het kan. En dat het leerlingen enthousiast maakt.

De indruk is dat deze journalist op dezelfde wijze journalist is geworden.

Goed. Naar het artikel dan.

Waar is die leerling enthousiast over?

Over het valse beeld dat geschapen is.

“Ik kan nu golfen!” “Golf is helemaal niet zo moeilijk!” “Ik heb hier echt aanleg voor!”

Over de beleving van die dag.

Hier de belevenissen van “topper” Trudy (niet de echte naam) die ook zo’n leuke eendags cursus met succes gevolgd heeft.

Ergens in het land, bij een niet nader te benoemen pro op een niet nader te noemen locatie.

“Hoe mijn eerste ervaringen alleen naar de golfbaan eruit zagen? Nou, niet geweldig. Ik zat nog in een soort high van die cursus, zo leuk dat ik in één dag een sport geleerd heb. Wow! Daar dacht ik nog allemaal aan op weg naar de golfbaan. Om even te oefenen en dan 9 holes te spelen. Op de grote baan!

Op de driving range gaat het nog redelijk – maar raar, toch heel anders dan tijdens de cursus. En die putts..nou ja, komt wel goed in de baan.

Maar daar gaat het echt niet. Al die stomme hindernissen en die dikke rough…eindeloos zoeken naar ballen en golfers die boos worden als je ze niet snel genoeg doorlaat. En dat doorlaten helpt eigenlijk ook helemaal niet bij je eigen spel.

En het dringt langzaam tot me door: ik kan echt nog helemaal niet golfen. Het is veel moeilijker dan ik eerst dacht. En niet erg leuk op deze manier.

Langzaam begin ik een beetje boos te worden. Want je voelt je toch een beetje in de maling genomen door die aardige professional met zijn mooie praatjes. Dit zijn toch allemaal dingen waar die je niets over verteld heeft.

Nou ja, kon ook eigenlijk niet in die paar uurtjes die ik aan golf besteed heb tot nu toe. Stom dat ik voor zo’n cursus gekozen heb en niet voor een goede, uitgebreide cursus waar je meer leert dan een trucje.

Misschien extra lessen? Maar bij wie? Bij die mooiprater zeker niet. Hoe vind ik dan iemand die me eerlijk les wil geven? Waar kan ik dat aan zien? Niet aan zo’n bordje “Erkende PGA Golfschool”, want dat hebben die mooipraters ook.

Jammer dat er geen echt kwaliteitskenmerk is van golfprofessionals. Of van golf cursussen. Dan zou ik om te beginnen misschien al een betere keuze gemaakt hebben. En het zou nu ook veel makkelijker zijn om de pro te vinden die me echt wil leren golfen.

Nou ja, voorlopig heb ik er even geen zin meer in. Misschien later weer. Of ik word een van die 12.000 die binnen 2 jaar weer ophouden. Bah.”

Deel dit bericht!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •