Wat heeft de PGA Holland deze maanden gedaan?

Directeur Frank Kirsten van de PGA Holland weet het volgende te melden over de ongekende actieve en bijzonder succesvolle PGA Holland steun die hij en zijn team PGA professionals in de strijd tegen COVID 19 geboden hebben:

Vrij vertaald zegt Kirsten hier het volgende:

  • Door Covid 19 zijn er onder PGA Professionals diverse initiatieven genomen om hun zaken nieuw leven in te blazen. Bijvoorbeeld door aanbieden van online lessen. Om op die manier ook met hun klanten in contact te blijven (die nu weer als dank daarvoor weer lessen nemen).
  • De PGA of Holland heeft verschillende hervormingen en activiteiten ondernomen om onze leden te ondersteunen. Dit omvatte regelmatige nieuwsbrieven, een educatieve reeks in webinarstijl, het ontwikkelen van een digitaal leersysteem en het nauw samenwerken met de Federatie om consistente begeleiding van onze leden voor heropening te filteren, enz.
  • Met de hervatting van de toernooiactiviteit begin juli, zullen we weer in staat zijn om onze leden competitieve mogelijkheden te bieden en werken we momenteel samen met de clubs om evenementen succesvol en veilig te organiseren.
  • COVID 19 heeft de PGA Holland een sterkere organisatie gemaakt, en ziet de toekomst met optimisme tegemoet.

Natuurlijk waren we door deze mooie woorden direct geprikkeld om even te gaan kijken wat de PGA Holland dan allemaal gedaan heeft.

En komen een totaal out of date zijnde website tegen, voorzien van oud nieuws uit april.

Nergens een woord of verwijzing naar welke activiteit dan ook.

Sterker, zoals je kan lezen, staat er: “Op dit moment is het seizoen voorbij…

We zijn verbijsterd. Hoe kan dat nou? Maandenlang de tijd om iets van die site te maken – maar zelfs de mededeling van vorig jaar dat het seizoen voorbij is is niet eens weggehaald. En deze:”Golfen is jouw passie. En wij houden u graag op de hoogte” of “als playing professional wil je dat uw belangen..”

Het laatste is misschien een beetje flauw – maar is dit werkelijk het beeld van een “sterkere en optimistische organisatie”?

Het is opvallend hoe juist de PGA Holland geen enkele rol speelt in het publieke debat over golf in Nederland. Waarom niet? Zijn het niet de golfprofessionals die als een spin in het web meer dan wie ook kan weten wat er allemaal gaande is op clubs? Niets. Niets hoor je van ze. Stilte. Komt dat doordat de NGF hun feitelijke baas is?

Kan je dan als PGA Holland eigenlijk nog wel echt als belangenbehartiger functioneren? Hoe dan?

We zijn dan ook erg benieuwd wat de ervaringen van PGA professionals zijn – zijn jullie net zo optimistisch als Directeur Frank Kirsten?

 

 

Deel dit bericht!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •