Wat een ellende, die Corona! door golfpro: Martine Martens

In Meierijstad, de gemeente waar Veghel onder valt klapte het Corona virus er in het voorjaar flink tegenaan. Of het nou de wintersporters of de carnavallers zijn geweest: we hebben het flink te verduren gekregen. Jammergenoeg bleef het daar niet bij. Op dit moment is heel Nederland flink rood gekleurd in de overzichtskaart. Alle cafés en restaurants zijn gesloten, alleen afhalen is toegestaan. We wassen onze handen stuk, dragen mondkapjes in de supermarkt en we houden afstand. Of het voldoende is zal blijken. De vraag is of er in de komende weken een lockdown zal komen of niet.

Wat een ellende: mijn hart gaat uit naar alle zorgverleners, horecaondernemers, reisorganisaties, transportbedrijven, podiumkunstenaars, evenementenbureaus en alle bedrijven die ermee samenhangen. Het zijn moeilijke tijden.

Het is niet eerlijk verdeeld: de supermarkten maken mooie winsten, webshops doen het goed, farmaceuten hebben werk genoeg. Producten als desinfectiezeep, mondkapjes en andere hygiëne artikelen zijn niet aan te slepen. In deze tijd is een bouwmarkt runnen ook geen probleem.

Wat een geluk om op dit moment mensen te mogen verwelkomen bij de meest corona vriendelijk sport die er bestaat: golf! Er worden door de leden op de clubs meer rondes gespeeld, er komen dagelijks nieuwe golfers, kortom: golf is hot!

We kunnen 3 categorieën onderscheiden: clubleden die deze tijd gebruiken om het spel te verbeteren, vrije golfers die het gvb ooit haalden maar sindsdien nauwelijks spelen omdat golf pas leuk is als je het een beetje kunt, en dan nog de starters zonder golfervaring. Wat een erg leuke bijkomstigheid is, is dat de gemiddelde leeftijd van categorie 2 en 3 beduidend lager ligt dan die van de eerste categorie. 

Wie had dat gedacht? Dat vreselijke rotvirus heeft ons de broodnodige verjonging gebracht! Al jaren is men binnen de golfwereld allerlei goedbedoelde acties aan het uitwerken om de jongelui in huis te krijgen zonder noemenswaardig resultaat. En dan komt er een verwoestend virus voorbij wat in het kielzog zomaar een belangrijke wens in de golfwereld realiseert. 

Tot zover de ‘positieve’ kanten van de pandemie.

Stay safe!

Deel dit bericht!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •