Een goed begin met Golf

 

Golf.

Toen ik er ooit mee begon vond ik er eigenlijk niets aan.

Ik was ook bijna weer gestopt. Totdat ik iemand anders tegen kwam en we samen een rondje gingen spelen. En ineens het plezier van golf ontdekte.

De strijd om gevulde koeken en Rode Annie’s barstte los en er lag een nieuwe golfwereld voor me open.

Nee, golf is geen teamsport. Maar golf alleen spelen, dat is het ook niet. Ik zie golf als een groepssport. En daar bedoel ik dan mee dat het leuk is om golf met of binnen een of meerdere groepen te spelen.

Die groepen kunnen familie, vrienden en/of zakelijke relaties zijn. En dat maakt van golf in mijn ogen een bijzonder sociale sport. Vooral als je bedenkt dat jong en oud niet alleen kunnen golfen, maar dat ook samen kunnen doen. Dat een verschil in speelsterkte daarbij helemaal niet belangrijk is.

Het leuke van spelen met goede spelers is dat je er natuurlijk veel van kan leren. Technisch, tactisch maar ook op het gebied van regels. En vooral van dat laatste kan je veel voordeel hebben. Om ellende te voorkomen. Maar ook om zo goed mogelijk uit een benarde positie te komen.

Het is leuk om spelletjes met elkaar te spelen. Daarbij gaat het niet om de inzet. Of dat nou een week lang de afwas doen is, of om een paar euro. Het gaat erom dat je daarmee iets meer gefocust speelt. Dat je ineens nog meer geniet van die ene putt die je er toch in weet te slaan.

Maar het kan ook leuk zijn om gewoon lekker met elkaar te spelen en te genieten van de mooie omgeving waarin menig golfbaan gelegen is.

Golf is een perfecte groepssport die je op veel manieren kunt beoefenen.

Een ding is wel belangrijk: en dat is hoe je begint met golf.

Zeker bij golf geldt: een goed begin is het halve gewin.

Met name omdat andere golfers het dan leuker vinden om met je te spelen.

Niet omdat je goed speelt, maar omdat je begrijpt hoe het hoort.

Zowel op als om de golfbaan. En je er zelf veel meer plezier aan beleeft.

Immers, Monopoly spelen waarbij iedereen eindeloos bij de bank kan lenen is eindeloos en niet leuk.

Achter golfers aanlopen of met golfers spelen die niet weten hoe het hoort is precies hetzelfde.

En als je zaken wilt doen bereik je het tegenovergestelde doel op de golfbaan.

LinkedGolf is enthousiast over Golf Fun Factor, een nieuwe cursus die in 2020 van start is gegaan en waar veel enthousiasme voor is. Met Golf Fun Factor ontdek je jouw plezier in golf – gegarandeerd. 28 uur les van ervaren golf leraren. Kleine groepjes – max 4 personen. All-in met heel, heel veel voordeel.  Hier meer informatie over deze cursus.

Deel dit bericht!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •