28 januari 2021

Ik mag geen Q-kaart spelen met mijn vrouw van mijn club

8 weergaves
0

Ha Katja,
Ik golf al een paar jaar en heb nu handicap 23.4 Mijn vrouw is nu ook begonnen met golf. Ze heeft haar Regel Examen gedaan en haar baan permissie gehaald. Nu wil ze graag met mij een qualifying kaart spelen om haar handicap te halen, maar dat mag niet van de club. Dat moet met een door de club aangewezen persoon. Maar daar heeft mijn vrouw geen zin in; wat moet ik doen?

Answered question
0

Lijkt me nogal logisch dat je gewoon Q-kaarten speelt met je vrouw. Je club maakt hier een kritieke fout. Een stelling vanuit de club zoals deze betreft vaak een persoonlijke mening van een persoon die deze helemaal niet hoort te ventileren en hoogstwaarschijnlijk niet de mening is van de hcp commissie van de club.

Lekker met je vrouw spelen, samen genieten en je hcp verbeteren. Helemaal super! Have fun!

Changed status to publish
1

Beste Boudewijn,

Wat leuk voor jullie dat jullie allebei zo enthousiast samen willen golfen!

Ik heb je verhaal met enige verbazing gelezen. Want ik begrijp de club niet helemaal.

Ten eerste is er geen enkele regel die zegt dat echtgenoten/partners/familieleden niet met elkaar een qualifying kaart mogen spelen – maakt niet uit of het voor de eerste handicap is of anderszins. De enige regel die de NGF stelt is dat de marker een GVB of Handicap 54 moet hebben. Jij hebt 23, dus daar wordt meer dan aan voldaan.

Ten tweede vraag ik me af of je club hier wel goed over nagedacht heeft. Want je zegt zo tegen leden dat je ze samen niet vertrouwt. Raar toch? Je zou denken dat clubs leden juist aan zich zouden willen binden..

Je kunt je vrouw natuurlijk (tijdelijk) lid maken van een andere (virtuele) club zodat je wel met haar een qualifying kaart kan spelen. En als ze dan haar handicap heeft behaald, dan zal je club dat moeten accepteren. Het is natuurlijk leuker als de club je gewoon met je vrouw die kaart laat spelen.

Changed status to publish