27 januari 2021

Mijn nieuwe club wil dat ik mijn andere lidmaatschap opzeg

6 weergaves
0

Beste Katja,

Ik ben lid geworden van een andere club – maar ik ben ook nog lid van een andere club. Mijn nieuwe club wil dat ik het lidmaatschap daar opzeg – of in ieder geval mijn handicap registratie bij hun onderbreng. Anders kan ik niet meedoen aan de competitie. Is dit normaal? Ik heb mijn handicap registratie bij de andere club gelaten omdat ze daar gewoon een veel beter systeem en een betere app hebben, en ik wil dat niet opgeven.

Changed status to publish
0

Beste Theo,

Leuk dat je zo’n enthousiaste golfer bent! En wat gek dat je club dat zo stelt.

Met de komst van virtuele clubs is veel nadruk komen te liggen op handicap registratie.

Traditionele clubs (clubs die aan een baan verbonden zijn) bieden dat nu ook aan, zoals je ongetwijfeld weet. Als ik het voor het zeggen had in zo’n club dan zou ik dat niet doen. De kracht van die club, de redenen dat men daar lid wordt – die hebben niets te maken met handicap registratie. Dat doe je omdat de club in de buurt is, vrienden en kennissen daar spelen, de baan mooi is – maar vooral omdat je van het clubleven houdt.

Virtuele clubs hebben dat allemaal niet. Hun meerwaarde ligt erin dat ze een laagdrempelige entree voor nieuwe golfers zijn, een prima oplossing voor golfers die te weinig golfern om van een traditionele club lid te worden of golfers die het nou juist helemaal niet zo op dat clubleven hebben en liever met hun eigen vrienden, familie en kennissen op allerlei banen door Nederland en daarbuiten spelen.

Virtuele clubs bestaan op het internet. Dat is dan ook de omgeving waar ze veel beter in zijn dan traditionele clubs. Niet allemaal trouwens. Er zijn veel te veel virtuele clubs die helemaal niets doen voor hun leden. “Pasboeren” noem ik dat. De NGF is bezig daar iets aan te doen, want dat voegt natuurlijk niets toe. En ze zijn, als je een beetje golft, ook absoluut niet meer de goedkoopste optie. LinkedGolf heeft daar een goed artikel over geschreven, dat vind je hier

Terug naar je vraag. Je hebt het volste recht om je handicap te registreren waar jij dat wilt. En je mag van zoveel clubs lid worden als je wilt. Je leest er hier meer over.

Als je club stelt dat je alleen competitie mag spelen als je je handicap bij die club laat registreren, dan zou ik daar niet vrolijk van worden. Het is ook een beetje vreemd in een tijd dat vooral traditionele clubs het al zo moeilijk hebben met het werven van leden. Bespreek het met eens met het bestuur waarom ze dat doen?

Changed status to publish