14 juni 2024 van, voor en door golfers

Golfles

Er zijn veel manieren waarop je golfles kan nemen.

Je kan met een groep of individueel les nemen.

Je kan les nemen in de vorm van een cursus, waarbij je een vantevoren bepaald programma doorloopt. Of je kan zelf als groep of individu met de golfleraar (Pro) een of meer lessen boeken en samen met de Pro een programma daarvoor opstellen.

Er is een enorm aanbod te vinden op het internet. Dat heb je zelf waarschijnlijk ook al ontdekt. Voordat je daarop ingaat is het goed te weten wat je zelf wilt realiseren als je van een aanbieding gebruik maakt.

Om op de meeste banen zelfstandig te mogen spelen moet je handicap 54 hebben. Een handicap is je speelsterkte en handicap 54 is dus de minimale speelsterkte die je moet hebben om de meeste banen op te mogen.

Als je het internet moet geloven is niets belangrijker dan zo snel mogelijk de baan op kunnen. In 1 of 2 dagen die handicap 54 halen en klaar! Dat is het verhaal wat je heel veel leest op internet. Voor een enkeling is dat waar. Voor de meesten niet. Net zoals sommige mensen met een paar rijlessen hun rijbewijs halen en anderen daar gewoon meer les voor nodig hebben.

Wat je je hierbij moet afvragen is of je zo snel mogelijk de baan op wilt of dat je liever een goed begin maakt zodat je zelf meer zelfvertrouwen hebt op en om de golfbaan?

Daarnaast vertelt natuurlijk niemand je op internet hoezeer men zich aan de meeste nieuwe golfers ergert die voor “snel” gekozen hebben en op vele manieren gedrag vertonen dat duidelijk maakt dat ze er nog echt heel weinig van begrepen hebben. Onderschat dat niet. Golf heeft zo zijn eigen do’s en dont’s, zowel op als om de baan.

En het zijn niet alleen je mede golfers die zich ergeren, met name in het buitenland wordt hard ingegrepen als je het niet goed doet. Te langzaam speelt bijvoorbeeld. Je wordt zonder pardon een hole verder gereden om in te halen en als dat niet helpt uit de baan gehaald.

1 of 2 dagen met een beregezellige groep is natuurlijk een superleuk begin. Maar na die 1 of 2 dagen zijn al die mensen weg. En heb jij 1-2 uur effectief les gehad en een handicap 54 in je hand dat je op geen stukken na speelt.

De cijfers liegen niet. Van de 20000 nieuwe golfers stoppen er om deze reden 12000 ieder jaar.

Wij werken heel bewust samen met de Golf Fun Factor. Naar onze mening de beste cursus die ooit opgezet is voor nieuwe, her-intredende golfers en golfers die toch een duurzame basis willen om met zelfvertrouwen en ontspannen verder te gaan met golf. En daarbij vooral hun plezier in golf willen ontdekken.