NGF Golfstart gaat aanbod uitbreiden

De NGF gaat haar platform “Golfstart” uitbreiden.

Met de opties om via de daar aangeboden cursussen een handicap 54 (vroeger GVB genoemd) te behalen. Er is natuurlijk een bestaande markt van aanbieders voor cursussen om te beginnen met golf. Het wemelt er letterlijk van. Op zich is dat goed want dat zorgt voor een gezonde marktwerking en daarmee voor een goed aanbod voor de doelgroep.

Als het tenminste goed en duidelijk gereguleerd is waar bijvoorbeeld een cursus om een handicap 54 te halen aan moet voldoen. Natuurlijk hangt dat af van de kennis en ervaring die iemand al met golf heeft. Heeft men al baanpermissie, dan zal een cursus om handicap 54 te behalen er anders uitzien dan als men die nog niet heeft.

De NGF vraagt iedereen om mee te denken hierover. Dat zou een goede basis kunnen zijn om te komen tot minimale eisen waaraan voldaan moet worden bij zo’n cursus.

Zo zou er een minimaal aantal uren les per persoon gegeven moeten worden.

Voor een baanpermissie zou dat volgens LinkedGolf 4 uur moeten zijn (8x 0,5 uur les) en voor een handicap 54 8 uur (16x 0,5 uur les). Dus een halve of een hele dag les per persoon. Maar dat is wel al veel meer les dan je nu per persoon aangeboden krijgt bij 1 en 2 daagse cursussen.

Het voordeel is dat de nieuwe golfers met deze ondergrond golf werkelijk op het niveau van handicap 54 niet alleen technisch beheersen, maar ook qua regels en etiquette. En dat er ruimte is om Ready Golf goed onder de aandacht te brengen. Ook dat is belangrijk, niet alleen voor het speelplezier van golfers, maar ook voor de omzet van golfbanen.

Het advies van LinkedGolf aan de NGF is dan ook deze gelegenheid aan te grijpen om daarmee de markt ook duidelijker te reguleren. Daar heeft iedereen in de golfmarkt baat bij.
En dan kan iedereen onder die reguleringen zijn eigen aanbod op golfstart plaatsen.

Prima toch? Wat vind jij?

Hieronder de link naar het NGF Artikel hierover en de optie om jouw gedachten hierover door te geven

Hier de NGF over haar plannen

Deel dit bericht!