14 juni 2024 van, voor en door golfers

Starten met Golf

Je wilt beginnen met golf. Leuk!

LinkedGolf wil je hier graag uitleggen wat daar allemaal bij komt kijken, welke mogelijkheden er zijn en waar je volgens ons op moet letten.

Het begint natuurlijk met … doen!

En daar zijn een heel aantal mogelijkheden voor:

  • Clinics – een demonstratie waar je zelf kan ervaren hoe het is
  • Introductiecursussen – een uitgebreidere kennismaking met golf
  • Baanpermissie- en Handicap cursussen – nog wat uitgebreider- maar hierna kan je de baan op

Bij golf kan je op de meeste banen niet terecht zonder tenminste een baanpermissie te halen. Een baanpermissie krijg je van de club of golf leraar (in golf vaak golfprofessional genoemd).

Je krijgt baanpermissie als een club of leraar vindt dat je daar klaar voor bent. Er is geen specifiek examen voor of zo.

Dat is anders als je een golf handicap wilt behalen. Een golfhandicap geeft je speelsterkte weer. Hoe goed je het spel beheerst dus. Om die te behalen moet je 2 dingen doen:

  • je moet een NGF regel examen met goed gevolg afgelegd hebben
  • je moet een score inleveren over 9 of 18 holes met een voldoende resultaat

Met een handicap kun je niet alleen op meer banen spelen, je mag ook op de mooiere/leukere banen spelen. Hoe beter je handicap, hoe meer toegang tot banen.

Maar het hebben van een handicap is ook leuk als je met anderen een (vriendschappelijk) wedstrijdje wilt spelen. Om de afwas bijvoorbeeld. Want als die anderen veel beter zijn dan jij, krijg jij compensatie zodat de wedstrijd spannend blijft.

We raden je ook aan om even bij onze events te kijken, en dan vooral naar onze Tiger Rabbit, die speciaal bedoeld is voor nieuwe golfers zoals jij. Het is een leuke, laagdrempelige manier om je deze nieuwe sport en omgeving nog meer eigen te maken.

Lees hier meer interessante informatie voor startende golfers!