Golf = gezond

En dan nu goede voornemens. In 2020 ga ik wat gezonder leven. Iedere dag een wijntje bij het eten is echt niet nodig. Mijn hardlooprondjes kunnen ook wel wat vaker. En: golf past uitstekend in een gezonde levensstijl! Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat golf een positieve bijdrage levert aan de gezondheid. Maar dat weten we allemaal al lang, toch?

In 2020 wil ik aan zeker 8 wedstrijden deelnemen. Dat kan: er is een leuke senioren tour voor lesgevende pro’s waar ik aan mee kan gaan doen. Ik wordt immers 50 in april…juich juich…

In 2019 heeft mijn golfspel op een zeer laag pitje gestaan. Ik heb wel eens een prima rondje gespeeld, maar over het meeste spel ben ik niet tevreden. De drives gingen te vaak linksaf de rommel in. Mijn ijzers raakte ik af en toe zo dun dat de bal niet stopte waar ik hem hebben wilde. En bij het chippen had ik regelmatig het gevoel van lengte niet. Tijdens een hele ronde bij meer dan 80% van alle slagen goed focussen is me ook niet gelukt. Dat moet beter. Want beter golfen is veel leuker!

Om op de baan meer plezier te gaan beleven ga ik aan de slag: rondjes van 80 slagen en lager vind ik leuk, daarboven meestal niet. Om mijn doelstellingen te halen zal ik een schema gaan maken. Iedere week ga ik percentages ballen recht slaan, op doel uit de bunker spelen, in en dichtbij de hole chippen en ik ga erg hard werken om de lange putts te verbeteren. Korte putts moeten worden onderhouden, dat is voldoende.

Over 2 maanden ga ik oefenrondes spelen waarbij ik mezelf steeds doelen stel. Ik speel een rondje waarbij ik bij houd hoeveel procent van de slagen mijn focus in orde was. Om te weten waar ik extra aandacht in de training op moet vestigen ga ik cijfers bijhouden: hoeveel fairways raak ik, hoeveel greens? Als ik mis, waar gaat de bal dan heen? Hoe gaat het met de chips? Hoevaak speel ik daarna 1 putt? Hoe lang is de eerste putt?

In februari evalueer ik alles goed en stel ik nieuwe doelen, dus nieuwe te halen percentages voor maart. En zo verder…

Heeft u uw doelen voor 2020 al gesteld? Hoe pakt u het aan?

Deel dit bericht!