Golfclubs kunnen uit het vet blijven deze winter! Door onze golfpro Martine Martens

Golf is een zomersport. Het is het allerleukst wanneer de zon schijnt en er kan worden gespeeld op een golfbaan in topconditie. Dit is echter geen reden om in de winter de clubs ongebruikt te laten. Om in de zomer te kunnen presteren op de golfbaan is in de winter werk aan de winkel!

Start met nagaan wat uw doelstellingen zijn voor 2019. Wilt u de komende zomer met uw handicap zakken of wilt u wat verder kunnen slaan?

Denk er aan om smart doelen te stellen: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden. Het is handig om eens te bekijken hoe u dat aan kunt pakken.

Als u niks verandert zal alles blijven zoals het was.

Stel u wilt graag van handicap 25 naar handicap 18 komend seizoen.

Om te weten waar voor u deze 7 slagen winst te behalen valt is het goed om uw spel nader te bekijken.

Aan de hand van die gegevens kunt u subdoelen opstellen die uw doelstelling mogelijk zullen maken. Speel een paar oefenrondjes en houd eens bij hoe vaak u:

  • op de fairway slaat vanaf de afslag
  • in hoeveel slagen u de green bereikt (in regulation of niet)
  • hoeveel putts u per hole nodig heeft.

Met deze cijfers is heel goed een spel analyse te maken. Aan de hand van deze analyse kunt u gaan trainen om de cijfers te verbeteren.

De zwakke onderdelen wel even goed aanpakken: ga naar uw PGA pro en vraag hem of haar om de verschillende technieken samen met u op videobeeld te bekijken. Uw pro kan u precies aangeven waar de techniek achterblijft en wat u kunt doen om deze bij te schaven. De sterke onderdelen traint u natuurlijk ook.

Naast het verbeteren van de technieken is het goed om andere zaken te bekijken:

  • Hoe is het met uw materiaal?
  • Speelt u met uw beste spel de baan op de zwakste plekken aan, ofwel: is uw course management in orde?
  • Hoe is uw mentale en fysieke gesteldheid op de golfbaan?

Ook hiervoor kunt u bij uw pro terecht.

Doe dat deze winter! Dan kunt u in het voorjaar met de verbeterde technieken de baan in en op doelen gaan oefenen. Om in het komende seizoen uw doelstellingen te hebben gehaald is het belangrijk om deze stappen te doorlopen. Dan verandert er ook echt wat!

Doe het niet alleen! Vraag uw golfvrienden eens naar hun doelstellingen.

Het is veel leuker om dit met een groepje golfers te doen. Oefenen is ook leuker als je dat samen doet. Ga met elkaar de strijd aan: wie haalt zijn of haar doelstellingen in 2022?

Deel dit bericht!