Golfregels zijn leuk, door regelexpert: Wink Blomsma

Nieuwe golfregels per 1 januari 2019

Nog even en dan is het zo ver. The Royal and Ancient en de USGA hebben een aantal jaren aan een forse herziening van de regels gewerkt. Het streven daarbij was en is: Leuker , eenvoudiger en beter te begrijpen. En bovendien: het spelen moet sneller! Een buitengewoon loffelijk streven naar mijn idee.

De regels zijn (in het Engels) inmiddels te vinden op internet, dus ik ben er gelijk ingedoken. De teksten lijken inderdaad helderder, maar of ze veel gemakkelijker te lezen zijn dan de oude regels? En als je andere teksten leest voor een regel die niet gewijzigd is, vraag je je af of er inderdaad niets gewijzigd is, of dat de interpretatie toch wat anders is dan voorheen. Daar heeft men wat op gevonden: Een nieuw boek geheten Interpretations to the New Rules of Golf for 2019 moet duidelijkheid scheppen. Het is zoiets als voorheen de “Decisions on the rules of Golf”. Het zijn 133 pagina’s dus men besefte dat er heel wat uit te leggen is.

Maar voor het overgrote deel van de golfers zal er nog wat meer moeten gebeuren. Een populaire uitleg met beelden, zodat de regelwijzigingen in hapklare brokken door golfers tot zich genomen kunnen worden, is ook al te vinden op diverse websites. Dat is een goede start. Ik verwacht dat de NGF op deze weg verder zal gaan, zodat de nieuwe regels goed opgepakt gaan worden! En nu maar wachten op de Nederlandse vertaling…

Deel dit bericht!