Ik speel voor mijn plezier, door regelexpert Wink Blomsma

De nieuwe golfregels zijn van kracht! Het is wel wennen om op televisie de professionals te zien putten met de vlag in de hole. Bryson DeChambeau bijvoorbeeld laat de vlag altijd staan, ook bij korte putts. Anderen laten hem alleen staan bij lange putts. De commentatoren speculeren over de voor- en nadelen. Op mijn club merk ik dat de regelwijzigingen een verhoogde aandacht van de spelers voor de regels teweeg brengt. Fijn, want nu is het een goed moment om weer eens lekker allemaal volgens de regels te gaan spelen. Immers je speelt pas echt voor je plezier als we dat allemaal doen. Ik wel tenminste.

De Nederlandse versie van de spelerseditie van de golfregels is inmiddels verschenen, verkrijgbaar als boekje op je golfclub of te downloaden op golf.nl . Daar vind je ook een opsomming van en toelichting op de belangrijkste wijzigingen, compleet met Nederlandse video’s. Neem er kennis van zodat je straks tijdens een wedstrijd of de NGF competitie sterk in je schoenen staat!

Ik duik niet in details deze keer, maar vraag jullie aandacht voor de etiquette. Dat was altijd een apart hoofdstuk in het regelboekje, maar nu niet meer.

Nu is in artikel 1. van de golfregels opgenomen wat in hoofdzaak de gedragsregels zijn en ook dat je geacht wordt volgens de regels te spelen. Kort en duidelijk en het belang wordt onderstreept door dit in het eerste artikel op te nemen.

Wil je wat kwijt over de regels? Wil je de discussie aangaan over het nut van sommige regels? Reageer dan op dit artikel.

 

 

Deel dit bericht!