Leven zonder golf – het is wennen

De golfbanen zijn dicht. En dat is maar goed ook. Want het virus dat ons allemaal bedreigt is geen lieverdje. Geen onschuldig griepje. Zeker niet voor de overgrote meerderheid van golfers in Nederland. Die wat ouder zijn.

Er is natuurlijk discussie over. Vergelijkingen met buiten wandelen worden gemaakt. Maar als leden van een club elkaar allemaal weer zien op de parkeerplaats van de club na 1-2 weken sluiting; denk je dan echt dat men elkaar niet gaat begroeten. Lacherig de voorschriften vergeet en toch een hand geven of een zoen? Op de tee met een 4 bal niet regelmatig op minder 1,5 meter van elkaar zal staan? En samen naar de golfbaan rijden is ook al helemaal fout.

We zijn eigenwijze Nederlanders. We weten het natuurlijk allemaal beter. Ons zal niets gebeuren. Tot het ons wel gebeurt. En we weten het niet. En we infecteren anderen. En wat als dat dan helemaal verkeerd afloopt? Dan is de ellende niet meer te overzien. Want daar gaat het om. Dat je anderen kan infecteren. Die misschien niet zo sterk en gezond zijn als jij.

We hebben allemaal de plicht en de verantwoordelijkheid om dat koste wat het kost te voorkomen. En er is maar een manier om dat te doen. Social Distancing. Niet golfen. Geen enkel risico nemen. Jij weet niet waar anderen geweest zijn, met wie ze in contact geweest zijn de laatste 14 dagen. En je kan niet zien dat iemand geïnfecteerd is.

Maar dit geldt natuurlijk ook voor golfbanen. Die moeten ook niet opengaan. Hoe vervelend dat ook is. Want ook zij dragen verantwoordelijkheid voor de gevolgen. En die kunnen ook zij niet overzien. Ze kunnen natuurlijk heel eigenwijs doen alsof ze het beter weten – maar dat is niet verantwoord.

Banen die open blijven moeten daarop aangesproken worden. De overheid en NOC/NSF zijn er duidelijk over:”NOC*NSF wijst de sport in Nederland er op dat het t/m 6 april verboden is sportclubs open te houden”

Bedenk ook welke imagoschade golf oploopt als door golf de infectie zich verder uitbreidt met alle gevolgen van dien. Alle sportclubs zijn dicht. Dus ook golf.

Wij van LinkedGolf wensen jullie allemaal sterkte toe in deze onwezenlijke tijden. Doe wat geadviseerd wordt: social distancing, handen wassen en van het gezicht afblijven. We verwijzen graag naar het RIVM en NOC/NSF voor meer informatie.

https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

Deel dit bericht!