Nieuwe Super League – goed voor golf?

Een nieuwe tour, de zgn. “Saudi Golf League” (hierna SGL) zal volgens de laatste berichten binnen niet al te lange tijd formeel worden aangekondigd. De SGL zal worden toegevoegd aan de Asian Tour. De tour, met een veronderstelde prijzenpot van ruim 1,5 miljard pond – bijna 2 miljard euro, levert veel discussie op binnen de golfwereld. Toppers zoals Bryson de Chambeau worden naar het schijnt 120 miljoen Euro geboden om zich aan deze tour te verbinden.

Natuurlijk zal deze SGL conflicteren met de bestaande European en US Tours en het is dan ook niet verwonderlijk dat deze tours met forse sancties dreigen. Zo mogen deelnemers aan SGL niet langer meer deelnemen aan een van de bestaande tours en ook niet meer uitkomen voor een Ryder Cup.

Het idee van de SGL is volgens Greg Norman, de baas van de nieuwe SGL, is het stimuleren van golf. Met name in Azië. En op zich is daar iets voor te zeggen. Er is in Azië ontegenzeggelijk veel talent – en Azië zou internationaal veel meer vertegenwoordigers in de wereldtop moeten hebben. Maar ligt dat aan een gebrek aan onzinnig hoog gedoteerde wedstrijden voor de al bijna miljarden verdienende golftop of aan het feit dat in Azie golf nog altijd echt alleen voor de lokale elite is?

En je kan je natuurlijk ook afvragen of dit nou op een lijn ligt met de visie van golfbonden wereldwijd om van golf een sport voor iedereen te maken.

Wat vinden jullie?

Golf songster Sam Harrop pokes fun at Saudi linked pros with his latest performance

https://www.abc.net.au/news/2021-11-14/greg-norman-saudi-arabia-asian-tour-golf-revolution/100608938

https://www.golfmonthly.com/news/17-guys-have-signed-on-for-saudi-league-pga-tour-pro

https://www.ft.com/content/a770c525-7241-4ee4-8db2-5b0f7c4cd568

The Truth About Phil and Saudi Arabia

 

Deel dit bericht!