‘T is nét werken. Maar wel gezond! Door golfsport expert: Erwin Mulder*

Golf, voor de vele beoefenaars is een ronde golf per definitie werken geblazen. Het is ten slotte niet de makkelijkste sport die we hebben uitgekozen. Zwoegend door de baan, van links naar rechts, plons en hak! Dat is direct ook een van de belangrijkste redenen waarom het zo aan ons blijft trekken. De moeilijkheidsgraad. Maar er zijn meer redenen….

Als een van de weinige sporten kan je als sterveling golfen op de golfbanen die we wekelijks op televisie kunnen zien. Daar waar de groten der aarde hebben gegolfd. Daar waar de onmogelijke baanrecords door vroegere en hedendaagse golfhelden zijn gescoord, daar kunnen wij ook golfen. Oké, uitzonderingen daargelaten zijn banen zoals Augusta, waar je echt niet zomaar op kan komen. Dan heb je toch echt wel een goede kruiwagen nodig. Maar over het algemeen kunnen wij, als je het ervoor over hebt én kunt betalen, overal golfen.

Het is dus net werken en we willen het allemaal zo graag. Zodra je de swing een beetje beheerst en je hebt kunnen proeven van verschillende mooie golfbanen, dan is het “te laat”. Dan zit het in je systeem, als een drug dat aan je trekt om weer te gaan. Ongeacht je werk, ongeacht je herkomst, ongeacht je niveau, het trekt, je wilt meer, je wilt beter. Maar het doet meer, het is namelijk een geestelijk en fysiek zeer gezonde drug!

Onderzoek toont aan dat golfers de ziektekostenverzekeringen, gemiddeld per golfer per jaar, 1700 euro minder kosten. Dit ten opzichte van niet-golfers. Golf is dus uitermate gezond. Zo gezond zelfs dat de levensverwachting nog verder toeneemt. En daarmee de ook de pensioengerechtigde leeftijd (glimlach). En dan komen we op het onderwerp terecht waar ik heen wil: ‘netwerken’. Golfen met zakelijke relaties. Nieuwe zakelijke contacten opdoen. En wellicht het belangrijkste: het is zeer gezond om op de golfbaan aan je relaties te werken. Maar er is wel wat veranderd in de afgelopen jaren. Daarmee wordt het onderwerp voor de volgende keer: Zakelijk golfen, Toen en Nu.

* Dit is de eerste bijdrage van onze nieuwe columnist Erwin Mulder. Erwin zal voor LinkedGolf met enige regelmaat publiceren over “(amateur) golf als (top) sport”. Erwin Mulder is eigenaar van Green Pepper Golf.

foto bijschrijft:

Erwin Mulder teamcaptain Golfers Magazine, rechts Arthur Kostermans, toen teamcaptain MeesPierson, tijdens de overhandiging van de laatste Intercompany Golf Trophy in 2011. 

Deel dit bericht!