Aan alle competitiespelers: gedraag je als een gast! door golfpro Martine Martens

Het is weer begonnen: goed voorbereid, maar toch vol spanning op weg naar een andere baan met je team om competitie te spelen! Erg leuke en leerzame golfdagen voor iedereen. Op elk niveau zie je de spanning op de gezichten: strijden voor je club is gaaf!

Ik herken altijd de competitiespelers op de driving range. Ze komen met veel tegelijk, met een blik van ‘ga aan de kant, we moeten ons voorbereiden’. Na een mandje ballen de driving range op te hebben getopt en getimmerd vervolgen ze hun weg richting oefengreens. De papieren ballentokens en mandjes blijven als bewijs achter.

Niet om het één of ander hoor, maar: er is hier niks van jullie: gedraag je! Jullie zijn te gast en hebben helemaal geen recht op wat dan ook! En ruim je rommel op! Ik erger me groen en geel aan zaken die we gelukkig normaal gesproken niet zien op onze club.

Het gaat nog wel eens wat verder. Vorig jaar liep ik rond lunchtijd even het clubhuis in. Twee heren, wederom gasten in verband met de competitie, lagen languit op de tweezits bankjes voor het haardvuur! Wàt? Ik geloofde mijn ogen niet. Om de wereld te blijven verbeteren stapte ik erop af en vroeg de heren om rechtop te gaan zitten. Deze bankjes worden nooit, zelfs niet door onze eigen leden, gebruikt om op te liggen. Dat is ook zeker niet wenselijk. De heren gaven als reactie hierop dat het toch prima kon, ze hadden immers hun schoenen uit getrokken…

Alstublieft, lieve competitiespelers,

Van harte welkom op de baan en de oefenfaciliteiten. Wilt u zo vriendelijk zijn om u te ook hier als een golfer te gedragen: passend, hoffelijk en neemt u de gebruikelijke etiquette in acht. Bij twijfel: raadpleeg me gerust!

Ik denk vaak dat het veel leuker zou zijn om de competitie door het hele jaar uit te spreiden. Maar ik twijfel nu toch…over een maand is het weer voorbij.

Deel dit bericht!