Effectief trainen, door golfpro Martine Martens

Ongetwijfeld zijn ze ook bij u op de baan te vinden, of liever: op de driving range. De golfers die uren spenderen aan ballen slaan op de driving range. Het zijn steeds dezelfde gezichten die je ziet oefenen en oefenen en oefenen.

Natuurlijk geef ik als pro aan het einde van een les het advies om te gaan oefenen. Daarvoor heb ik tijdens de les een oefening uitgelegd en kan er worden gewerkt aan de te behalen doelstellingen. Hieraan kan altijd meer gevolg worden gegeven….

De zwoegende oefenaars waarover ik het heb zijn veelal druk met ballen de driving range op slaan zonder duidelijk doel. Ja, ze slaan recht naar een doel. Dat ligt lekker ver weg, dus het is logisch dat er vooral veel met de driver geslagen wordt.

Dat is niet helemaal het doel wat ik bedoel. Bij het stellen van een doel doe je er goed aan om het specifiek, meetbaar, acceptabel, redelijk en tijdsgebonden te maken.

Een voorbeeld.

Vandaag ga ik op de driving range, met een ijzer, 8 van de 50 ballen, minstens 50% binnen een visuele ‘fairway’ spelen. Haal ik het niet dan speel ik nog een serie van 50 ballen. Haal ik het wel dan kan ik met de driver gaan oefenen.

Heb je jezelf ten doel gesteld vandaag in elk geval voor drie tikken ballen de driving range op te slaan, dan is het tijd om de doelstellingen eens wat beter op te stellen. Het is leuk dat je aan de slag gaat om op de baan beter te presteren, maar met oefenen heeft het weinig te maken.

Wat wil je? Wat moet er veranderen om dat te bereiken? Wat moet je dan oefenen? Wat is het doel over twee maanden en wat zijn dan goede tussendoelen?

Ik zie toch wel erg vaak gebeuren dat de ballen zonder enig doel de range op vliegen. Een advies: je bent veel sneller klaar als je de ballen allemaal tegelijk de range op gooit! Is net zo nuttig!

Deel dit bericht!