Handicap 54 in een dag – kan dat?

Nee, dat kan niet.

Natuurlijk. We begrijpen het. Je hebt toch dat pasje gekregen na die 2 dagen; dat is toch het bewijs?

En natuurlijk was de cursus beregezellig want je had een leuke groep, waar het na het golfen gezellig borrelen mee was. We voelen die vakantieroes waarin je verkeerde echt helemaal aan. Maar net als bij iedere andere roes gaat ook die roes over.

En dan maken veel te veel nieuwe golfers mee wat “topper” Trudy meegemaakt heeft.

Ergens in het land, bij een niet nader te benoemen pro op een niet nader te noemen locatie volgde Trudy (niet haar echte naam) een 1-dags cursus.

“Hoe mijn eerste ervaringen alleen naar de golfbaan eruit zagen? Nou, niet geweldig. Ik zat nog in een soort high van die cursus, zo leuk dat ik in één dag een sport geleerd heb. Wow! Daar dacht ik nog allemaal aan op weg naar de golfbaan. Om even te oefenen en dan 9 holes te spelen. Op de grote baan!

Op de driving range gaat het nog redelijk – maar raar, toch heel anders dan tijdens de cursus. En die putts..nou ja, komt wel goed in de baan.

Maar daar gaat het echt niet. Al die stomme hindernissen en die dikke rough…eindeloos zoeken naar ballen en golfers die boos worden als je ze niet snel genoeg doorlaat. En dat doorlaten helpt eigenlijk ook helemaal niet bij je eigen spel.

En het dringt langzaam tot me door: ik kan echt nog helemaal niet golfen. Het is veel moeilijker dan ik eerst dacht. En niet erg leuk op deze manier.

Langzaam begin ik een beetje boos te worden. Want je voelt je toch een beetje in de maling genomen door die aardige professional met zijn mooie praatjes. Dit zijn toch allemaal dingen waar die je niets over verteld heeft.

Nou ja, kon ook eigenlijk niet in die paar uurtjes die ik aan golf besteed heb tot nu toe. Stom dat ik voor zo’n cursus gekozen heb en niet voor een goede, uitgebreide cursus waar je meer leert dan een trucje.

Jammer dat er geen echt kwaliteitskenmerk is van golfprofessionals. Of van golf cursussen. Dan zou ik om te beginnen misschien al een betere keuze gemaakt hebben. En het zou nu ook veel makkelijker zijn om de pro te vinden die me echt wil leren golfen.

Nou ja, voorlopig heb ik er even geen zin meer in. Misschien later weer. Of ik word een van die 12.000 die binnen 2 jaar weer ophouden. Bah.”

Deel dit bericht!