Het voordeel van lokale score registratie

Als je erover nadenkt, dan wordt er best veel informatie opgeslagen over een golfer. Door het WHS is dat aanzienlijk meer geworden. Omdat nu alle scorekaarten niet lokaal, maar centraal door de Federaties verwerkt moeten worden.

Vroeger gaf een handicap commissie alleen door wat de nieuwe handicap was. Het was de lokale handicap commissie die bepaalde of een score qualifying was, of alles goed ingevuld was etc.

Met de komst van het WHS-systeem kan dat niet meer. Volledige scorekaarten moeten worden doorgegeven zodat Federaties uitvoering kunnen geven aan handicap berekeningen volgens dat WHS-systeem.

Door de komst van de GolfNL App, waarbij besloten is dat de daarmee ingevoerde scorekaarten direct centraal geregistreerd worden en niet bij de lokale clubsystemen, kan een handicap commissie van de eigen club niet meer vooraf controleren, maar pas achteraf. En dat is niet altijd plezierig – noch voor die handicap commissie, noch voor de spelers.

Als de GolfNL App de optie zou bieden aan gebruikers om te kiezen tussen registratie bij het eigen clubsysteem of direct centraal bij de Federatie, dan zouden handicap commissies van clubs ook weer veel meer hun oude, vertrouwde rol kunnen spelen.

En enige discretie kunnen bieden voor leden die daar behoefte aan hebben.

De GolfNL App vereist bijvoorbeeld ook dat er een marker opgevoerd wordt. Iedere marker moet zich verplicht bij GolfNL aanmelden – ook buitenlanders. Centraal is dus nu niet meer alleen bekend wanneer je waar gespeeld hebt, maar ook met wie.

Voor WHS controleerde de handicap commissie van je club of een kaart getekend was door een valide marker. De marker zelf werd nooit ergens geregistreerd. Waarmee dat soort gevoelige informatie beschermd was. En dat zou dus weer kunnen – als je met die App ook via je clubsysteem scores kan registreren.

Als je nu je scores via je club registreert, is een marker ingeven soms (nog) niet nodig of kan de club het weer discreet doen, net als vroeger, door de handicap of wedstrijdcommissie als marker op te voeren. Het is natuurlijk wel afhankelijk van je club of die een eigen App en/of systeem gebruikt die een dergelijke functionaliteit biedt.

Meer informatie hierover vind je hier

Deel dit bericht!