Kinderen lopen in de weg…..? Door onze golfpro Martine Martens

Op een mooie zondagmiddag is de baan gereserveerd voor een jeugd baanles. De jongste kinderen in de leeftijd van 5 tot 9 spelen 2 holes van de ‘grote’ baan.

Omdat de baanbezetting op zondagmiddag een stuk rustiger is dan zondagochtend is het jeugdprogramma naar de middag geschoven. Zeker de jongsten hebben wat tijd nodig om alles te organiseren en de baan te spelen zoals het de bedoeling is.

Ze spelen een scramble op een verkorte baan: vanaf de 150m markering naar de green en steeds met de beste bal van het groepje verder.

Natuurlijk doen we er alles aan om ze op een leuke manier te leren waar ze de tas het beste neer kunnen zetten en hoe ze omgaan met de zorg voor de baan.

Wat lastig allemaal: zeker als je nog zo klein bent dat je in de kleine broekzak van je hele kleine broek maar net een pitchfork kwijt kunt en een paar tees!

Net voordat we de green van hole 2 gaan spelen zetten we de tas richting de oefenholes aan de rechterkant, daar moeten we heen op weg naar de driving range.

Achter ons staat een meneer klaar om te spelen. Aangezien onze les in de agenda gepland staat weet ik dat de receptie aan deze meneer heeft doorgegeven dat er een jeugd baanles op de baan is.

Ik maak me dus geen zorgen, we zetten de spullen op de juiste plek en willen vervolgens naar de green om verder te spelen. De les duurt nog 10 minuten, dat zal meneer vast wel begrijpen.

Met een luide plof valt er een bal op de green. De man achter ons heeft zijn bal over de kinderen heen op de green geslagen!
Niet te geloven! Ik ben vreselijk geschrokken, maar doe mijn best om de les voor de kinderen goed af te sluiten.

Gelukkig is er een marshall vlakbij, hij gaat meteen naar de man achter ons.

Later die dag kom ik de man weer tegen. Ik besluit hem aan te spreken op de gevaarlijke situatie.
Hij vindt het belachelijk: hij is al dertig jaar lid en kinderen horen niet op de golfbaan!

Meneer, ik hoop dat u dit leest: u hoort niet op de golfbaan! Ook al ben je het niet eens met een situatie: je slaat nooit, nooit, nooit over mensen heen!!!

En meneer, het is hoog tijd voor heel veel kinderen op de golfbaan!
Met die kinderen komen de ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes, neefjes en nichtjes, buren, vrienden en kennissen mee: daar is absoluut behoefte aan op de golfbaan!

Moet je opletten hoe gezellig het dan wordt!

Deel dit bericht!