Meer golfbusiness door structurele oprechte aandacht voor de business om je heen. Door expert gastvrijheid: Hans Wognum

Enige tijd geleden werd me de vraag gesteld hoe er meer bedrijfsuitjes, of beter gezegd, meer golfclinics verkocht konden worden. Dat bedrijven uit de buurt vaker zouden kiezen voor een personeelsuitje op hun golfbaan. Daarop stelde ik de vraag hoe vaak zij naar bedrijven in de buurt of naar netwerkbijeenkomsten, waar zij ook zijn, gaan. En hoe vaak zij op bedrijfsbezoek gaan bij hun eigen businessclubleden. “Bijna niet. Dat zou eigenlijk vaker moeten, maar de tijd ontbreekt ons om daar structureel aandacht aan te besteden”. En dat is nu precies wat er – als eerste – nodig is om hen te kunnen verleiden een keer jouw golfbaan te kiezen als locatie voor een personeelsuitje of een jaarlijkse “kick-off”. Zelfs wanneer je slechts wenst, dat ze voor jouw golfbaan kiezen als plek voor een een-op-een ontmoeting met hun relaties.

Geen aandacht voor hen betekent ook geen aandacht voor jou. Als zij jou (en ik heb het hier niet over de golfbaan of club, maar over jou persoonlijk) niet kennen, niet kunnen ontdekken of ze je mogen, niet kunnen ontdekken of zij aan jou hun dierbare relaties, personeel, vrienden en vriendinnen durven toe te vertrouwen, word je ook het verzorgen van een bedrijfsuitje niet gegund. En door de enorme keuze uit alternatieven zal je in de laatste fase echt “top of mind” moeten zijn anders vergeten ze jou te overwegen.

Uit eigen ervaring kan ik je melden, dat een paar maanden structureel bezoek aan de netwerkclubs uit de omgeving, heeft geleid tot verkenningen en bijeenkomsten van diezelfde netwerkclubs op de desbetreffende golfbaan. Zo ook van individuele bedrijven en instanties uit de omgeving. Onderzoek heeft laten zien, dat er 5 tot 12 ontmoetingen nodig zijn om te kunnen komen tot een samenwerking. De meesten haken na een tot drie contactmomenten al af. En twijfelen vooral over de goede afloop tijdens dit proces. Als je oprecht geïnteresseerd bent in de business van de bedrijven om je heen is er voor twijfel geen ruimte. Dan zoek je naar manieren om elkaar te helpen. Wanneer je het aantal  bedrijfsuitjes op jouw golfbaan wil laten groeien, accepteer dan de tijd en investering, die het bovengenoemde proces nodig heeft om dat te laten ontstaan. Een proces met af en toe een spontaan snel succes(je).

 

Deel dit bericht!