Tiger & Phil…

Tiger Woods en Phil Mickelson hebben een partij tegen elkaar gespeeld. Voor 9 miljoen dollar. Meer mocht het niet zijn omdat het anders meer zou zijn dan de hoofdprijs van de Fedex Cup – waar professionals een heel seizoen voor strijden…

Beide heren poseren voor een pallet met daarop 9 miljoen dollar. Beide heren hebben zelf meer dan 10, respectievelijk 5 van die pallets. Maar er zit niet één dollar van de heren zelf bij. “Een deel” gaat naar liefdadigheid – maar welk deel is niet gezegd.

Dan zijn er nog de sidebets, voor 200K dollar. Dat komt wel uit de achterzak van de heren zelf – en gaat wel helemaal naar de liefdadigheid.

En je kon er als publiek niet heen – alleen op uitnodiging. Kijken was alleen mogelijk via een “pay for play” formule; en dat houdt in dat je 19,95 dollar mag betalen om dit te zien (dit laatste liep door een technische fout mis waardoor iedereen uiteindelijk gratis gekeken heeft).

Het wordt allemaal breeduit en tamelijk kritiekloos gehyped in de golfmedia. Maar er zijn natuurlijk goede uitzonderingen.

En die zijn – net als wij – eigenlijk niet erg positief over dit miljardairs evenementje.

De meeste sportbonden zijn uit alle macht bezig om golf als sport, vrijetijdsbesteding voor iedereen te promoten. Dit evenement zorgt ervoor dat al die inspanningen met één klap voor niets zijn geweest. Het is weer een spelletje voor de upper class geworden. De snobs en de patsers. En het ergste is nog dat het bij de hele wedstrijd helemaal niet om het niveau van het golf ging ook. Want dat was dik onder de maat – zeker voor deze heren.

Tijdens dit evenement wordt ook de Worldcup gespeeld, met professionals uit bijna alle landen. Het krijgt vrijwel geen aandacht. België wint met de “Thomassen”, Nederland (Luiten/Huizing) moet het met een teleurstellende 24e plaats doen. Dit hele evenement heeft vrijwel geen aandacht gehad. Die ging – ook na de wedstrijd – nog een hele tijd alleen maar over Phil en Tiger.

Ze hadden hun eigen geld moeten inzetten. En een goed deel ten goede moeten laten komen aan de ontwikkeling van golfsport. Er hadden ook kaarten verkocht moeten worden waarbij de opbrengst ook die kant op gaat. Een demonstratie waarbij ze publiek en kijkers binnen laten in hun overwegingen als ze een bal gaan slaan. Ze hadden iets terug moeten geven aan een sport waar ze al meer dan genoeg aan verdiend hebben. Maar ze hadden hier nooit aan mee moeten doen.

Golfpunk schreef er dit artikel over.

Wat vinden jullie?

Geef ook je mening even in onze poll hieronder!

[yop_poll id=8]

Deel dit bericht!