Broek(je?) op de Golfbaan

Onlangs met twee golfvrienden op een golfbaan in Friesland zagen we een man in een felgekleurde broek.

Na onze eerste 9 holes geeft de uiterst vriendelijke marshall ons aan dat we over een half uurtje verder kunnen met de tweede negen. Dat geeft ons mooi de tijd om het broodje van de week te nuttigen op het terras.

Een jonge knaap meldt zich aan ons tafeltje met de mededeling dat hij voor ons afslaat, dan kunnen wij nog even rustig verder lunchen. Een beetje confuus van deze mededeling (in plaats van een vraag) eten wij verder.

Op de teebox van hole 17 aangekomen meldt de partner van de jonge knaap zich (de green van 18 en de teebox van hole 17 liggen naast elkaar) ‘We spelen matchplay en staan all square’. Ik antwoord: ‘spannend’ en slaan af.

Op de green van hole 17 aangekomen ploft er een golfbal vlak achter ons. Lichtelijk geïrriteerd halen we onze schouders op en gaan verder met putten.

Onze laatste hole, slag naar de green. In de verte komen ze aan, de man met de felgekleurde broek en zijn flightgenoot. Blijkbaar is de winnaar bekend.

Wij staan op de green te wachten om te putten en de mannen lopen vrolijk verder met hun karretjes langs de green. Je kunt ook even wachten tot we klaar zijn met putten zeg ik nog. De jonge knaap antwoord: ‘wij moesten ook wachten’. Ik ontplof bijna maar hou me wijselijk maar in.

Op het terras loopt een van ons direct naar de tafel waar ze zijn neergestreken en zegt dat dit toch ook anders kan. Even later meldt de jonge knaap zich nog even aan ons tafeltje om zijn excuses aan ons alle drie aan te bieden.

De man in de felgekleurde broek heeft zich inmiddels achter de bar van het clubhuis geposteerd en ontwijkt oogcontact, vast een te belangrijke man binnen de club die vindt dat hij alles kan maken….. (en breken).

Deel dit bericht!