Het Gesprek – Lidmaatschappen en Voordelen

“Maar waarom zou je daar dan lid blijven?!”, zei ik.

“Ik begrijp prima dat je ergens lid wordt omdat je daar een cursus gevolgd hebt en waar dat lidmaatschap bij inbegrepen was”. “Maar wat ik niet begrijp is dat je dan, als je even op internet kijkt, en je ziet veel betere aanbiedingen van andere clubs, waarom je daar dan geen gebruik van maakt?”

“Nou ja, het is misschien net zoiets als van energieleverancier wisselen – dat is ook altijd zo’n gedoe”.

“Maar dat is sinds de Wet van Dam allemaal veel makkelijker geworden. Als je je online hebt aangemeld mag je je ook online – dus met een email – weer afmelden.” “We hebben het over internet golfers, en die kunnen echt bij iedere club gewoon per email opzeggen- je moet het natuurlijk wel op tijd doen”. “En ik heb geleerd dat je moet zorgen dat je een bevestiging krijgt van je club”

“Als ik geen bevestiging zou krijgen van mijn club – dan zou me dat genoeg zeggen over mijn club.”

“Nou ja, het kan natuurlijk een keer misgaan – maar als je een paar herinneringen gestuurd hebt en je krijgt nog geen antwoord – dan is het niet best met die club”. “En je moet natuurlijk wel op tijd zijn”. “Nette Internet clubs kennen 1 maand opzegtermijn, meestal betekent dat dat je voor 1 december op moet zeggen.”

“Maar goed, hoe bepaal je nou of een aanbieding van een andere club voordeliger is?”

“Tsja, dat hangt natuurlijk helemaal van jou af denk ik – en met name hoe actief je bent”. “Als je eigenlijk niet golft, dan is voor jou het voordeligst het goedkoopste registratie tarief”. “Maar als je wel regelmatig golft, dan is dat de onvoordeligste keuze die je kan maken”

“Oh man, hou op. Die gasten die alleen een registratie pasje hebben om als een soort diploma aan de muur te hangen en er verder niets mee doen…”

“Het is veel erger als ze dat pasje hebben om een keer per jaar aan de wedstrijd van zaak mee te kunnen doen.” “Dan moet je daar 5 uur mee spelen. Met zo’n ongeïnteresseerde figuur die er niets van kan en er ook niets van begrijpt – vreselijk”. “Lijkt me ook niet goed voor de zaken”

“Da’s waar. Dan kan je toch beter met de clinic meedoen of het veld aanmoedigen vanaf het terras?”

“Maar goed, waarom blijven die duizenden actieve golfers lid van clubs die hun geen enkel voordeel bieden en vaak duurder zijn dan clubs die wel (heel) veel voordeel bieden?” “Hebben ze niet door dat de kosten van golf meer bepaald worden door de greenfees die ze betalen dan door wat ze voor handicap registratie betalen?”

“Misschien zijn ze bang om hun golf geschiedenis kwijt te raken als ze van een andere club lid worden?”

“Die wordt nu centraal door de NGF bijgehouden – dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Dat is ook waarom iedere golfer nu een uniek GSN nummer heeft.”

“Ja – da’s waar. En opzeggen is ook niet zo moeilijk, toch?”

“Nee, daar hadden we het net ook al over – kwestie van een email en zorgen dat je bevestiging ontvangt”

“Nou – ben benieuwd of iemand ooit een goed antwoord kan bedenken waarom golfers toch niet verhuizen naar een betere internetclub”

Bekijk hier de voordelen van de Linkedgolf Club

Deel dit bericht!