Tiger Rabbit – om golf voor iedereen leuker te maken!

We hebben het er al vaker over gehad.

Het idee dat je in 1 of 2 dagen kan leren golfen. Achteraf weet vermoedelijk iedere deelnemer aan deze cursussen dat het niet waar is. En dat ze op geen stukken na handicap 54 kunnen spelen.

Dat de cursus een berengezellige dag of weekeinde is aan het einde waarvan je die baanpermissie of zelfs je handicap krijgt. En dat je bij je eerstvolgend bezoek ineens alleen bij de baan bent. En je beseft dat er nog veel, heel veel, te leren is.

Een enkele blik op de regels van golf maken al duidelijk dat je de basis regels niet eens in een week kan leren, laat staan in 1 of 2 dagen. En toch zijn die regels essentieel, als je tenminste eerlijk en correct wilt spelen. Als je niet wilt dat je zakelijke relatie met gefronste wenkbrauwen toekijkt hoe jij een potje van de regels maakt. En zich begint af te vragen of je dat buiten de golfbaan ook doet.

Er onstaat ook een tweedeling op de golfbaan. Van golfers die hun sport met liefde en enthousiasme bedrijven, en golfers die vinden dat je “niet zo moelijk” moet doen.

Golfers die je netjes doorlaten en golfers die een bal over je hoofd slaan. Golfers die stil zijn als je slaat en golfers die vinden dat je gewoon lekker lawaai moet kunnen maken als een ander slaat omdat ze niet tegen de aandacht kunnen als iedereen stil kijkt hoe ze hun bal slaan. Golfers die eindeloos samen zoeken naar iedere bal en golfers die ready golf spelen.

Als Linkedgolf hebben we hier de Tiger Rabbit wedstrijden voor bedacht. Waarbij minder ervaren golfers (Rabbits) met meer ervaren golfers (Tigers) kunnen spelen. En zo ook beter leren wat de belangrijke “do’s en dont’s” op de golfbaan zijn. Dat was altijd de manier waarop traditionele clubs hun nieuwe leden invoerden in het spel. Door ze met ervaren golfers te laten spelen die zo hun kennis weer overdroegen. Op een leuke, ontspannen manier.

We nodigen je graag uit, als Tiger of Rabbit, of hier ook aan mee te doen. Om het voor ons allemaal beter te maken op de baan.

Deel dit bericht!